POLYWOOD - Új, fa töltőanyag tartalmú kompaundokkal bővült a termékkínálatunk

August 10, 2018

A türingiai Advandced Compounding Rudolstadt GmbH és a WIS Kunststoffe GmbH a tavalyi Fakuma vásáron mutatta be a Polywood márkanevű természetes  száltöltésű kompaund termékcsaládját.

 

 

 

 

A POLYWOOD anyag fával/kenderrel forgácsot/szálat tartalmazó PP/HDPE anyag, ami fröccsönthető, extrudálható, mély-húzható valamint fúvási eljárással feldolgozható kompaund. Az anyag kitűnően ötvözi a fa és a műanyag kedvező tulajdonságait, fa hatású termékek gyárthatóak a fenti termelékeny műanyag feldolgozási technológiákkal.

 

Tekintettel arra, hogy az anyag 25% feletti természetes anyag tartalommal bír, az anyag megkapta a BIO-minősítést!

Típusok:

 

A  Polywood A ajánlói fa-koumpaundnak írják le anyagukat, aminek antibakteriális hatása  megöli a vírusokat és baktériumokat. Ezt a hatást a  polimerhez kevert fa töltőanyag biztosítja, ami a  Wilms? Hygiene cégtől származik.  A gyártási eljárásnak köszönhetően a természetes fa szálak szilárdan összekapcsolódnak a polimerrel. Alkalmazási területek:  háztartási cikkek, kórházi berendezések, fürdőszoba kellékek.

 

A Polywood S finom fa szálat tartalmazó kompaund.  Olyan alkalmazási területei vannak, mint samponos flakonok, filmzsanéros zárókupakok vagy különféle háztartási használati cikkek, ajtó kilincsek illetve kórházi alkalmazások.

A Polywood P durva fa szálakat tartalmaz és elsősorban vastagabb falú termékekhez használható, mint pl. lapok, szállítódobozok keretei, kerti alkalmazások, kerti bútorok.

A Polywood Zell-t  műszaki alkalmazásokhoz ajánlják. Ez az anyag cellulózszál tartalmú. Ezzel a száltípussal  kiváló merevség / fajsúly viszony biztosítható a kompaundban, kedvezőbb , mint üvegszállal. Nagy merevségű és könnyű fröccsöntött darabok készíthetők belőle,  pl. dinamikus terhelésnek kitett   sporteszközök.

A száltartalom minden típusnál  25, 35, 50 és 70 % lehet, adott esetben igény szerint a  Polywood S és Polywood P feldolgozás során keverhető.

 

Keressen minket, ha az anyag felkeltette érdeklődését!

 

 

 

 

 

Please reload

Search By Tags
Please reload

Tel: +36-30-9666-980

Email: info@kardco.hu

  • Grey Facebook Icon

© 2018 Kard és Társai Kft.

Designed by Jaspers