top of page

Elastron bemutatása

Az Elastron Kymia törökországi gyártóbázissal rendelkező, globális,

termoplasztikus elasztomereket (TPE) gyártó vállalat.

 

Mi a TPE?

 

 

A TPE-k (termoplasztikus elasztomerek) gumi szerű anyagok, melyek bármely hőre lágyuló műanyag gyártó géppel könnyen feldolgozhatók. Ennek során feldolgozási költségek takaríthatók a hagyományos gumik feldolgozásával való összehasonlításban és ezáltal a gyártók számára nagyobb nyereség elérését teszik lehetővé. A TPE kompaundok olyan funkcionális jellemzőket biztosítanak a termékeknek, amilyeneket a vulkanizált gumik és mindezt alacsonyabb beruházási költségek mellett. A TPE anyagok alacsony fajsúlyuk mellett széles keménységi tartományban állnak rendelkezésre, időjárásálló és hóálló, jó maradó deformációval rendelkező, könnyen színezhető és újrahasznosítható anyagok.

 

 

Az Elastron Kymiát 1980-ban magánszemélyek alapították évi 1500 tonna SBS bázisú anyag gyártására. A cég gyártókapacitása azóta sokszorosára nőtt, jelenleg kb. 20.000 tonna évi gyártókapacitással rendelkezik és termékeit 40 országba szállítja.

Legfontosabb piacai az Egyesült Államok, Kína és Oroszország.

A vállalaton belül működő R&D (fejlesztési csoport) mérnökei új típusok fejlesztésén dolgoznak a vevői és piaci igényeket figyelembe véve.

A cég az ISO 9001-2000 szerinti Quality Management System előírásai alapján dolgozik és rendelkezik az ISO/TS 16949 Automotive Quality System bizonylattal valamint bevezették az ISO 14001-2004 Environmental Management Systemet, a környezetvédelmi rendszert is.

Típusok:

 

  • Elastron D SBS bázisú típusok

  • Elastron G SEBS bázisú típusok

  • Elastron V PP/EPDM bázisú típusok

  • Elastron T - olefin bázisú típusok

 

A felsorolt anyagcsoportokon belül megtalálhatók az általános célú, a töltőanyag tartalmú, a töltőanyag mentes, nagy folyóképességű, orvosi és élelmiszer ipari valamint transzparens típusok.

Ezen felül nagyon fontos termékcsoport a 2K-s alkalmazásokhoz használt típusok csoportja, melyek többek között PP, PA, ABS, PC, PS, és más műanyagokkal társíthatók.

A legutolsó fejlesztések eredménye a lángálló és halogénmentes Elastron G 601/SEBS és Elastron V 601/ TPV típusok.

 

Az Elastron anyagok keménysége, - termék csoportonként változóan -, széles skálán mozog a Shore A 20 és Shore D 60 keménység tartományban. A típusok natúr, fekete, átlátszó és áttetsző színben, valamint a vevői igények ismeretében anyagában színezetten is szállíthatók.

 

Az Elastron anyagok alkalmazási területe az autóipari alkalmazásoktól, az elektronikai, építőipari, élelmiszer ipari és gyógyászati alkalmazások mellett a háztartási gépeken át a fogyasztási javakig terjed.

Az Elastron cégről és anyagairól további, bővebb információért kérjük, keressen fel minket vagy látogasson el a cég saját honlapjára www.elastron.com honlapra.

elastron logo.png
bottom of page