top of page

Plastoclean

 

 

Plastoclean  folyékony halmazállapotú anyag, segítségével a műanyag feldolgozás során rendkívül gyors anyag-, illetve színátállás valósítható meg. A Plastoclean felhasználható minden műanyagfeldolgozási technológiánál a fröccsöntéstől a szálgyártásig, szinte minden hőre lágyuló műanyaghoz. Használatával a szín- és anyagátállásokból fakadó veszteség mintegy 90 %-kal csökkenthető. Színátállás esetén az általánosan használt tisztító granulátumok vagy egyéb anyagok alkalmazása szükségtelen.

 

Adagolás: Általában 0,5-1 % között, a fröccsvolumen kétszeres mennyiségére számítva.

 

Alkalmazás: a  követőgranulátumhoz az adagolás szerinti mennyiséget bekeverjük. A tölcsér és a henger kiűrítése után a bekevert anyagot a fröccsegységbe adagoljuk. Ezt követően a plasztifikált anyagot a nyitott szerszámba fröccsöntjük. Amint a keverék a csigából és a düzniből kiürült, az átállás megtörtént. A tölcsér és a leeresztőcsonk kitöltését követően a követőgranulátummal a gép feltölthető. A beállás előtt az esetleg még habosodó, csigatisztítót tartalmazó anyagot a szabadba kifröccsönjük. Extrém szennyezettség esetén az egész műveletet ismételjük meg.

 

Néhány fontos tanács:

 

  • Anyagátálláskor mindig az előző, azaz tisztítandó anyag feldolgozási hőmérsékletét kell figyelembe venni

  • Nagy hőmérséklet eltérés vagy drága anyagok esetén köztes anyag, általában PE alkalmazása javasolt.

  • Ha a követő anyagot szárítani kell, akkor azt a Plastocleannal való összekeverés előtt hűtsük le.

  • A kifröccsöntési sebességet és a csiga hátramenetet lehetőleg maximálisra állítsuk, a torló nyomást csökkentsük.

  • Nedvességre érzékeny anyagoknál, mint PVC, POM, PC, PET/PBT, max. 0,5 % Plastocleant alkalmazzunk vagy alkalmazzunk köztes anyagot.

  • Forrócsatornánál a tisztításhoz szükséges mennyiség, a rendszertől függően, a szokásos mennyiség többszöröse. Ha az anyag megengedi, a forrócsatorna hőfokát 100 C°-ra kell vinni, kivéve a hőérzékeny anyagoknál, mint PVC, POM, PC. A fröccsadagot kb. 15-20 %-kal csökkenteni kell, különösen repülőbetétes szerszámok esetén, a zárt szerszámba való fröccsöntés miatt.

  • Extrúziónál a nagyobb nyomás kialakulása érdekében a csiga fordulatszámát minden esetben növeljük meg.

  • Fúvás esetén, miután az anyag kilépésekor nincs nyomás, a plasztifikáló egység kiürítése után zárt szerszámba fröccsöntsünk, csökkentsük a résszélességet és maximális csigafordulattal dolgozzunk.

  • Fóliaextrúziónál a gyártást meg kell szakítani miután a fólia elszakad. A nyomásnövelést ez esetben is résszélesség csökkentésével és a csiga fordulatszámának növelésével érhetjük el.

  • Szálgyártás esetén úgy kell eljárni, mint extrudáláskor.

 

Kiszerelés:  1.000 ml-es flakonokban, 10 darabos egységcsomagban

Mennyiség

 db

Ár - EUR/db + ÁFA

 EUR

Biztonsági adatlap

bottom of page