top of page

POLYWOOD - Új, fa töltőanyag tartalmú kompaundokkal bővült a termékkínálatunk


A türingiai Advandced Compounding Rudolstadt GmbH és a WIS Kunststoffe GmbH a tavalyi Fakuma vásáron mutatta be a Polywood márkanevű természetes száltöltésű kompaund termékcsaládját.




A POLYWOOD anyag fával/kenderrel forgácsot/szálat tartalmazó PP/HDPE anyag, ami fröccsönthető, extrudálható, mély-húzható valamint fúvási eljárással feldolgozható kompaund. Az anyag kitűnően ötvözi a fa és a műanyag kedvező tulajdonságait, fa hatású termékek gyárthatóak a fenti termelékeny műanyag feldolgozási technológiákkal.


Tekintettel arra, hogy az anyag 25% feletti természetes anyag tartalommal bír, az anyag megkapta a BIO-minősítést!

Típusok:


A Polywood A ajánlói fa-koumpaundnak írják le anyagukat, aminek antibakteriális hatása megöli a vírusokat és baktériumokat. Ezt a hatást a polimerhez kevert fa töltőanyag biztosítja, ami a Wilms? Hygiene cégtől származik. A gyártási eljárásnak köszönhetően a természetes fa szálak szilárdan összekapcsolódnak a polimerrel. Alkalmazási területek: háztartási cikkek, kórházi berendezések, fürdőszoba kellékek.


A Polywood S finom fa szálat tartalmazó kompaund. Olyan alkalmazási területei vannak, mint samponos flakonok, filmzsanéros zárókupakok vagy különféle háztartási használati cikkek, ajtó kilincsek illetve kórházi alkalmazások.

A Polywood P durva fa szálakat tartalmaz és elsősorban vastagabb falú termékekhez használható, mint pl. lapok, szállítódobozok keretei, kerti alkalmazások, kerti bútorok.

A Polywood Zell-t műszaki alkalmazásokhoz ajánlják. Ez az anyag cellulózszál tartalmú. Ezzel a száltípussal kiváló merevség / fajsúly viszony biztosítható a kompaundban, kedvezőbb , mint üvegszállal. Nagy merevségű és könnyű fröccsöntött darabok készíthetők belőle, pl. dinamikus terhelésnek kitett sporteszközök.

A száltartalom minden típusnál 25, 35, 50 és 70 % lehet, adott esetben igény szerint a Polywood S és Polywood P feldolgozás során keverhető.


Keressen minket, ha az anyag felkeltette érdeklődését!

Search By Tags
Még nincsenek címkék.
bottom of page