top of page

Egy komplett biztonsági rendszer


A termékhamisítás megállítása KEBACOLOR-Safe mesterkeverékkel a BARLOG Plasticstól


A jogtalan kártérítési ügyek és követelések sikeres elhárítása lehetségessé válik egy, a fröccsöntött termékek gyártásánál alkalmazható, speciális mesterkeverék használatával. A hamisítók fő hajtóereje, hogy a lehető legegyszerűbb és olcsóbb eszközökkel nagy anyagi bevételre tegyenek szert. Amennyiben egy gyártó termékkódját nem lehet feltörni, ez már elegendő ahhoz, hogy a hamisító feladja célját. És a KEBACOLOR- Safe-el ez nem megy, mivel a mesterkeverék egy egyedi ujjlenyomatot biztosít a gyártott terméknek. Minden receptúra egyszeri, az egyes felhasználókhoz rendelt és védett. A variációk száma szinte korlátlan.

A TÜV Rheinlad megítélése szerint világ viszonylatban évenként a plágiumok okozta kár 200-300 milliárd Eurót tehet ki. A kalózkodásból eredő károk a gép és eszközgyártás területén majd 7 milliárd Eurót tesznek ki a VDMA kimutatásai szerint.


A KEBACOLOR- Safe alkalmazásával könnyen eldönthető, hogy a kifogásolt darab valóban a megnevezett gyártótól származik-e. A termék még tűz esetén is megtartja ezt az azonosítót. Az alkalmazott ásványi jellegű biztonsági pigmentek 1700 °C-ig stabilak és bizonyító erejűek a származást tekintve. Kémiailag inertek, toxikológiailag biztonságosak , biológiailag semlegesek. Alkalmazható vízzel, élelmiszerekkel és gyógyszerekkel való érintkezésnél is.




A KONCEPCIÓ


KEBACOLOR- Safe mesterkeverék, termékazonosító rendszer egy szervetlen fénypor jelenlétére, azaz egy un. lumineszcens pigmentre épül. Ez a pigment egészen parányi kristályokból áll, amik a mesterkeverék segítségével a műanyagba kerülnek és és így az elkészített alkatrészekből eltávolíthatatlanok. A KEBACOLOR- Safe mesterkeverékbe felhasznált biztonsági pigmentet az adott céget azonosító receptúrában rögzítik. Fényspektroszkópiai elemzéssel a spektroszkópiai ujjlenyomat kimutatható és ezáltal az egyértelmű és eltéveszthetetlen termékazonosítás megtörténik. Az egy százalék körüli pigmentkoncentráció egy megfelelő fénysugárral láthatóvá válik a műanyagban , de nem lehet egyértelműen beazonosítani. A 0,1 %-os adagolás nagy pontossággal csak kézi szkenneres spektrométerrel oldható meg. A 0,01 % körüli mennyiség csak laboratóriumi körülmények között kimutatható, de ebben az esetben egészen egyértelműen.

A KEBACOLOR- Safe mesterkeveréket 3-4% körüli adagolási mennyiségben kell a műanyagba keverni és ha nincs ettől eltérő vevői igény vagy megállapodás a receptúrák kialakítása olyan , hogy a jelzőpigment részaránya a végtermékben 0,01- 0,02 % körül lesz.


Ezzel a módszerrel a termékazonosítás és hamisítás elleni védelem rendkívül hatásosan és gazdaságosan oldható meg fröccsöntött műanyag alkatrészek nagy szériás gyártása esetén.

A termékhamisítás következetesen megállítható a KEBACOLOR- Safe mesterkeverékkel és ami rendkívüli ebben, hogy nagyon olcsón véd!


További információkért keressenek fel minket vagy kattintsanak a http://www.barlogplastics.de/ linkre.

Search By Tags
Még nincsenek címkék.
bottom of page