Egy komplett biztonsági rendszer

December 19, 2019

A termékhamisítás megállítása KEBACOLOR-Safe mesterkeverékkel a BARLOG Plasticstól

 

A jogtalan kártérítési ügyek és követelések sikeres elhárítása lehetségessé válik egy, a fröccsöntött termékek gyártásánál alkalmazható, speciális mesterkeverék használatával. A hamisítók fő hajtóereje, hogy a lehető legegyszerűbb és olcsóbb eszközökkel nagy anyagi bevételre tegyenek szert. Amennyiben egy gyártó termékkódját nem lehet feltörni, ez már elegendő ahhoz, hogy a hamisító feladja célját. És a KEBACOLOR- Safe-el ez nem megy, mivel a mesterkeverék  egy egyedi ujjlenyomatot biztosít a gyártott terméknek. Minden receptúra egyszeri,  az egyes felhasználókhoz rendelt és védett.  A variációk száma szinte korlátlan.

A TÜV Rheinlad megítélése szerint világ viszonylatban évenként a plágiumok okozta kár 200-300 milliárd Eurót tehet ki. A kalózkodásból eredő károk a gép és eszközgyártás területén  majd 7 milliárd Eurót  tesznek ki a VDMA kimutatásai szerint.

 

A KEBACOLOR- Safe alkalmazásával könnyen eldönthető, hogy a kifogásolt darab valóban a megnevezett gyártótól származik-e. A termék még tűz esetén is megtartja ezt az azonosítót. Az alkalmazott ásványi jellegű biztonsági pigmentek 1700 °C-ig stabilak és bizonyító erejűek a származást tekintve. Kémiailag inertek, toxikológiailag biztonságosak , biológiailag semlegesek.  Alkalmazható vízzel, élelmiszerekkel és gyógyszerekkel való érintkezésnél is.

 

 

 

A KONCEPCIÓ

 

KEBACOLOR- Safe mesterkeverék, termékazonosító rendszer egy szervetlen fénypor jelenlétére, azaz  egy un. lumineszcens pigmentre épül. Ez a pigment egészen parányi kristályokból áll, amik a mesterkeverék segítségével a műanyagba kerülnek és és így az elkészített alkatrészekből eltávolíthatatlanok. A KEBACOLOR- Safe mesterkeverékbe felhasznált biztonsági pigmentet az adott  céget azonosító  receptúrában rögzítik. Fényspektroszkópiai elemzéssel a spektroszkópiai ujjlenyomat kimutatható és ezáltal az egyértelmű és eltéveszthetetlen termékazonosítás megtörténik. Az egy százalék körüli pigmentkoncentráció egy megfelelő fénysugárral láthatóvá válik a műanyagban , de nem lehet egyértelműen beazonosítani. A 0,1 %-os adagolás nagy pontossággal csak kézi szkenneres spektrométerrel oldható meg. A 0,01 % körüli mennyiség csak laboratóriumi körülmények között kimutatható, de ebben az esetben egészen egyértelműen.

A KEBACOLOR- Safe mesterkeveréket 3-4% körüli adagolási mennyiségben kell a műanyagba keverni és ha nincs ettől eltérő vevői igény vagy megállapodás a receptúrák kialakítása olyan , hogy a  jelzőpigment részaránya a végtermékben 0,01- 0,02 % körül lesz.

 

Ezzel a módszerrel a termékazonosítás és hamisítás elleni védelem rendkívül hatásosan és gazdaságosan oldható meg fröccsöntött műanyag alkatrészek nagy szériás gyártása esetén.

A termékhamisítás következetesen megállítható a KEBACOLOR- Safe mesterkeverékkel és ami rendkívüli ebben, hogy nagyon olcsón véd!

 

További információkért keressenek fel minket vagy kattintsanak a  http://www.barlogplastics.de/ linkre.

 

 

 

Please reload

Search By Tags
Please reload

Tel: +36-30-9666-980

Email: info@kardco.hu

  • Grey Facebook Icon

© 2018 Kard és Társai Kft.

Designed by Jaspers