Hírek az Elastrontól

March 11, 2016

A Samsung az Elastron TPE anyagát választotta egyik új fejlesztésénél.

 

A hosszan tartó tesztelést  követően a Samsung egyik lengyelországi extrúziós-fröccsöntő  beszállítója az Elastron G 501.A60.N.PS típusát vezette be a hűtőszekrényekhez készülő ütésálló polisztirol tálcák éltömítésének gyártásánál. A  kiválasztásnál az anyag jó feldolgozhatósága, a kiváló felületi minőség, a polisztirolhoz való jó tapadás és a könnyű színezhetőség játszottak fontos szerepet. Ezen túl ennél az alkalmazásnál még döntő tényező volt a polisztirolról való lefejtési erő   kiemelkedő   értéke.  
A Samsung rendkívül magas fizikai és kémiai igényeket támasztott az anyaggal szemben. A látható darabnál  a felület esztétikai minősége is meghatározó jelentőségű volt.  Az élelmiszerekkel való közvetett érintkezés miatt az anyag RoHS megfelelése és  nehézfém tartalmának az előírásoknak megfelelő alacsony szintje az alkalmazhatóság előfeltétele volt .

 

Az Elastron G501.A60.N.PS  típusú  SEBS anyaga az Samsung világmárka minden előírását teljesíteni tudta és ennél az alkalmazásnál elnyerte a versenyt  a konkurensektől.

 

Új TPE sorozat autószőnyegek gyártásához 

 

 

Az ELASTRON új TPE sorozatot adott közre az autószőnyeg gyártók számára. Az új TPE sorozat  az autószőnyegek gyártásához költségtakarékos megoldást kínál a kis súly miatt.  Ezeket a típusokat úgy fejlesztették ki, hogy figyelembe vették az OEM gyártók szigorú alacsony gáz kibocsájtási és alacsony párásodási előírásait.  A termékcsoport négy különböző típust tartalmaz Shore A 63 és 79 keménységi tartományban, fekete és natúr színben.A natúr színű anyag a gyártóknak teljes szabadságot biztosít, hogy a terméket PE bázisú mesterkeveréket használva bármely színben gyártani tudja.Ennek a termékcsoportnak a legfontosabb jellemzői  az alacsony kipárolgás és a javított kopásállóság. Ugyanakkor minden  anyagtípus  megfelel  az OEM gyártók lángállósági előírásainak is. Az anyag kombinálják az ajtószőnyeg gyártók eltérő gyártási igényeihez való alkalmasságot a TPE alapanyagok előnyös tulajdonságaival.Az Elastron  filozófiája, hogy  az alapanyag szállítását szakértelemmel kombinálja.
A költségtakarékos feldolgozási képesség, a visszadolgozhatóság és az esztétikai igényesség teljesülése miatt a Elastron típusok majdnem minden autóipari alkalmazásban megtalálhatók.A tapasztalt alkalmazástechnikai csoport és az R&D munkatársai mindenkor  rendelkezésre állnak, hogy partnereik számára  a műszaki igényeknek megfelelő új típust fejlesszenek.

 

Az autószőnyeg típusok műszaki ismertetőjét kérésre postázzuk.

 

Elastron az uszodában 

 

 

 

Amikor elindult a dél-afrikai DH Polimer céggel az Elastron együttműködése senki sem gondolta volna, hogy egy ilyen, a TPE anyagok számára szokatlan és eltérő alkalmazás is lehetséges.Mostanra azonban fontos beszállítóvá vált a cég a uszodatechnika (Pool Cleaners)  piacán. 
Az Elastron helyi disztribútorának ezen a téren felhalmozott szakmai ismeretei könnyűvé tették a Elastron TPE anyagának bevezetését ebbe  a szektorban. A tisztító  berendezések  tömítései, szivattyúi és fogantyúi TPE anyagból készülnek. Az uszodatechnikában jól ismert márkanevekkel a Poolamid-al és a Zodiac-al  jött létre együttműködés. 
Mivel majd minden háztartásban van úszómedence, Dél-Afrikában és Ausztráliában az uszodatechnikai tisztításnak igen kiterjedt piaca van ez pedig nagy mennyiségű TPE anyagot vesz fel. A gyártók számos uszodatisztító típust gyártanak a lakossági fogyasztók számára amihez jelenleg az Elastron SEBS és TPV bázisú anyagaiból az  Elastron G400.A65, Elastron V101.A55.N és az Elastron G100.A40 típusokat alkalmazzák a képeken látható darabok gyártásánál.

Please reload

Search By Tags
Please reload

Tel: +36-30-9666-980

Email: info@kardco.hu

  • Grey Facebook Icon

© 2018 Kard és Társai Kft.

Designed by Jaspers