top of page

Hírek az Elastrontól


A Samsung az Elastron TPE anyagát választotta egyik új fejlesztésénél.


A hosszan tartó tesztelést követően a Samsung egyik lengyelországi extrúziós-fröccsöntő beszállítója az Elastron G 501.A60.N.PS típusát vezette be a hűtőszekrényekhez készülő ütésálló polisztirol tálcák éltömítésének gyártásánál. A kiválasztásnál az anyag jó feldolgozhatósága, a kiváló felületi minőség, a polisztirolhoz való jó tapadás és a könnyű színezhetőség játszottak fontos szerepet. Ezen túl ennél az alkalmazásnál még döntő tényező volt a polisztirolról való lefejtési erő kiemelkedő értéke. A Samsung rendkívül magas fizikai és kémiai igényeket támasztott az anyaggal szemben. A látható darabnál a felület esztétikai minősége is meghatározó jelentőségű volt. Az élelmiszerekkel való közvetett érintkezés miatt az anyag RoHS megfelelése és nehézfém tartalmának az előírásoknak megfelelő alacsony szintje az alkalmazhatóság előfeltétele volt .


Az Elastron G501.A60.N.PS típusú SEBS anyaga az Samsung világmárka minden előírását teljesíteni tudta és ennél az alkalmazásnál elnyerte a versenyt a konkurensektől.


Új TPE sorozat autószőnyegek gyártásához




Az ELASTRON új TPE sorozatot adott közre az autószőnyeg gyártók számára. Az új TPE sorozat az autószőnyegek gyártásához költségtakarékos megoldást kínál a kis súly miatt. Ezeket a típusokat úgy fejlesztették ki, hogy figyelembe vették az OEM gyártók szigorú alacsony gáz kibocsájtási és alacsony párásodási előírásait. A termékcsoport négy különböző típust tartalmaz Shore A 63 és 79 keménységi tartományban, fekete és natúr színben.A natúr színű anyag a gyártóknak teljes szabadságot biztosít, hogy a terméket PE bázisú mesterkeveréket használva bármely színben gyártani tudja.Ennek a termékcsoportnak a legfontosabb jellemzői az alacsony kipárolgás és a javított kopásállóság. Ugyanakkor minden anyagtípus megfelel az OEM gyártók lángállósági előírásainak is. Az anyag kombinálják az ajtószőnyeg gyártók eltérő gyártási igényeihez való alkalmasságot a TPE alapanyagok előnyös tulajdonságaival.Az Elastron filozófiája, hogy az alapanyag szállítását szakértelemmel kombinálja. A költségtakarékos feldolgozási képesség, a visszadolgozhatóság és az esztétikai igényesség teljesülése miatt a Elastron típusok majdnem minden autóipari alkalmazásban megtalálhatók.A tapasztalt alkalmazástechnikai csoport és az R&D munkatársai mindenkor rendelkezésre állnak, hogy partnereik számára a műszaki igényeknek megfelelő új típust fejlesszenek.


Az autószőnyeg típusok műszaki ismertetőjét kérésre postázzuk.


Elastron az uszodában





Amikor elindult a dél-afrikai DH Polimer céggel az Elastron együttműködése senki sem gondolta volna, hogy egy ilyen, a TPE anyagok számára szokatlan és eltérő alkalmazás is lehetséges.Mostanra azonban fontos beszállítóvá vált a cég a uszodatechnika (Pool Cleaners) piacán. Az Elastron helyi disztribútorának ezen a téren felhalmozott szakmai ismeretei könnyűvé tették a Elastron TPE anyagának bevezetését ebbe a szektorban. A tisztító berendezések tömítései, szivattyúi és fogantyúi TPE anyagból készülnek. Az uszodatechnikában jól ismert márkanevekkel a Poolamid-al és a Zodiac-al jött létre együttműködés. Mivel majd minden háztartásban van úszómedence, Dél-Afrikában és Ausztráliában az uszodatechnikai tisztításnak igen kiterjedt piaca van ez pedig nagy mennyiségű TPE anyagot vesz fel. A gyártók számos uszodatisztító típust gyártanak a lakossági fogyasztók számára amihez jelenleg az Elastron SEBS és TPV bázisú anyagaiból az Elastron G400.A65, Elastron V101.A55.N és az Elastron G100.A40 típusokat alkalmazzák a képeken látható darabok gyártásánál.

Search By Tags
Még nincsenek címkék.
bottom of page